Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

Így foglalja el az állatvilág az otthonainkat

Állati dekorációk

2021. november 04.

4 perc olvasás

article-img
© Faïencerie Georges, @faienceriegeorges

Leopárdok, elefántok, halak és kutyák. Vad- és háziállatok egyaránt menedékre lelnek a lakásainkban, megjelennek a bútorokon, terítékeken, dísztárgyakon, sőt még a lámpákon is. Most pedig meg is mutatjuk, hogy költözhet be az állatvilág az otthonodba. 


Ez alatt a trend alatt nem csak a leopárd mintára gondolunk és nem csak a szöveteken, tapétákon jelenik meg az állatos motívum, de ezúttal egy egész állatsereglet veszi birtokába az életterünket. A minta, legyen az hagyományos, stilizált, vagy ultrarealisztikus, mindenhol megjelenik a háloszobától elkezdve egészen az asztalig. A vadabb lelkeknél a hiúz, tigris vagy párduc foglalja el a tányérokat és az ágyneműt. A költőibb szellemeknél a páva jelenik meg lámpaként vagy függönyzsinórként, míg a fecskék a falakat borítják el. 

Hogyan tegyük magunkévá az állatos trendet

Játékos, varázslatos és mindenekelőtt nem túl sok: az állati trenddel könnyű együtt élni. Csak ne ijedjünk meg a merészebb párosításoktól sem. Anélkül, hogy teljesen elborítanának mindent, keveredhetnek egymással a különböző állatos tárgyak, akár egységes világban gondolkodunk, akár az ellentéteket részesítjük előnyben. Az asztalnál a macskás tányérok mellé válassz egy dzsungel hangulatú terítőt vagy szalvétát, így maradva ugyanannál a  tematikánál. Vagy kombinálj egy fa dísztárgyat egy sárgaréz gyertyatartóval, ha a tökéletes ellentétre vágysz. De az állatok és a virágminta is tökéletesen kombinálhatóak. Ha a minimalizmus híve vagy, és nem szereted az élénk színeket, akkor se ess pánikba, ez a trend neked is szól. Kortás design, fa és semleges színek: ezek lehetővé teszik, hogy finomabban idézzék fel az élővilág jelenlétét, miközben te is jól érzed magad.

Egy igazi állatsereglet

A gyerekeknek sem lehet kifogása

Vízivilág a falakon

Teknősös gyümölcskosár

Vadállatok terítéken

Forrás: ELLE