Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

Így lesz gördeszkából asztal

Urbánus

2021. november 05.

4 perc olvasás

article-img
© AdrianMartinus Design, @adrianmartinus

Valakinek szabadságot, fiatalságot és valakinek veszélyes sportot, lázadást jelent a gördeszkázás. De ki gondolná, hogy ebből az utcai sporteszközből akár csodaszép tárgyak is készülhetnek. 


Az AdrianMartinus Design egy olyan stúdió és kreatív műhely, aminek az a célkitűzése, hogy a bútoraik, dísztárgyaik elkészítése közben semmi ne menjen kárba. A márkát 2012-ben alapította két testvér Adrian és Martinus Poolm, akik előtte ácsként dolgoztak és nagyon zavarta őket, hogy mennyi alapanyag megy veszendőbe és kerül kidobásra. Ezért lelkes gördeszkásként, úgy döntöttek, összekötik a hasznosat a hobbijukkal és régi gördeszkákból készítenek bútorokat, dekorációs tárgyakat, sőt még ékszereket is. 

Az előszoba éke az újragondolt gördeszkaszekrény és ülőke

Ékszerként is megállja a helyét


A projekt a szüleik garázsából indult, ahol keményfa padlóval és törött gördeszkákkal kísérleteztek azzal, hogyan lehetne belőlük funkcionáló és esztétikus tárgyakat létrehozni. A végeredmény egy nagyon egyedi stílus lett, amiből gyönyörű alkotások születtek. 

Erős színek, gömbölyded formák

A gördeszkák alapanyaga a fa és a színezett részek véletlenszerű kombinációja még játékosabbá teszi a lekerekített formákat.

Az Instagram oldalukon pedig nem csak magukat a bútorokat lehet megnézni, ami már önmagában is szemet gyönyörködtető, de folyamatosan posztolnak arról is, hogyan és milyen technikával készítik ezeket a tárgyakat. Az oldaluk böngészését ezért is nehéz abbahagyni, mivel a felvételek a famegmunkálásról egészen hipnotikus erejűek. Itt például a ragasztás folyamata látható: 

Így kerül le a smirgli a deszkákról: