Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

Ilyen a tökéletes hálószoba

Pihenés

2021. november 10.

3 perc olvasás

article-img
© unsplash.com

Ha szeretnéd kicsit feldobni a hálót, lecserélnéd az ágyneműt, újragondolnád a gyerekszobát, vagy csak egy kis változatosságra vágysz, akkor adunk egy pár tippet, hogyan teremtsd meg a tökéletes hálószobát.


Egész életünkben körülbelül 25 évet töltünk alvással, és ha ehhez hozzávesszük az lustálkodással töltött időt, akkor ez a szám akár még több is lehet. Ezért sem mindegy milyen ágyat választunk, és milyen az a szoba, ahol pihenünk. A fal színe, a megfelelő nagyságú éjjeliszekrény, az ágytámla vagy az ágynemű, mind olyan részlet, ami meghatározhatja a kényelmet. 

Színek faltól falig

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni mennyire, fontosak idén a színek. Ne fosszuk meg magunkat tőlük a hálóban sem! Amellett, hogy az ágynemű is legyen színes, fessük a falakat is divatos árnyalatúra: ekrüre, lilára, zöldre, vagy akár mustárszínűre. A világítással és a szobanövényekkel pedig megkoronázhatjuk a hangulatot. Végül pedig a díszpárnákról se feledkezzünk meg, amiken tét nélkül kísérletezhetünk ezzel a tarka trenddel. 

unsplash.com

Klasszikus, mégis modern

Kimondta, hogy a klasszikus egyenlő az unalmassal? Mi biztos, hogy nem. A modern és klasszikus stílus könnyedén vegyíthejük, ha a falakat és a díszléceket szép zsályazöldre vagy mélykékre festjük. Az ablakokra válasszunk puha, fehér vásznat vagy nehezebb esésű terrakotta drapériákat, hogy biztosítsuk az intimitást és el tudjunk rejtőzni a kíváncsi szemek elől.

IKEA

Első a funkcionalitás

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni mennyire fontos a rendezettség, főleg egy olyan helyiségben, ahol pihenünk. Minél jobban megközelíthető az ágy, és minél több a tárolási lehetőség, annál könnyebb elkerülni, hogy az apró, zavaró tárgyak elől maradjanak. Ilyenkor nagy segítség az éjjeli szekrény, polcrendszer, vagy az olyan rejtett tárolóhelyek mint az ágy alatti fiók, vagy a támlába épített megoldások. Ha elég nagy hellyel rendelkezünk érdemes az ágyat a szokásostól eltérően nem a falnak tolni, hanem a szoba közepén elhelyezni, így még több tárolóhelyünk lenet. 

Forrás: ELLE