Webshop
KERESÉS AZ ELLE DECOR OLDALON

Trendek, amelyektől érdemes búcsút venni 2022-ben

Viszlát

2022. január 07.

14 perc olvasás

Kőrösi Kíra
article-img
© Unsplash

Új év, új én! Hangzik el sokszor a mondat, de belegondoltunk már abba, hogy nemcsak szokásoktól, hanem bizonyos designtrendektől is érdemes búcsút venni? Íme 5+1 lakberendezési trend, amelyektől érdemes búcsút venni 2022-ben!


Sokszor érezzük azt, hogy otthonunk kezd elavult lenni és itt az idő egy kis vérpezsdítésnek, így elhoztuk azokat a trendeket, amelyektől érdemes lesz megszabadulni 2022-ben, hogy egy új, modern és időtálló otthonod legyen. 

Fehér falak mindenhol 

A skandináv stílus népszerűségével, a minimalizmus is egyre nagyobb teret hódított magának, így természetes volt, hogy sokan behódoltak ennek az irányzatnak. Viszont az elmúlt két év sokat változtatott az életmódunkon, és ezáltal a lakberendezési trendek is új irányt vettek. Ha még nem tetted meg, elérkezett az idő, hogy újjávarázsold a megunt, csupa fehér falakat. Használj színeket és kombinálj mintákat egymással otthonodban!

 

Nyitott terek 

Egybefüggő, tágas és légies terek. Oly sokan álmodoztunk róla — még mielőtt rákényszerültünk az otthonmaradásra. Igencsak megváltoztak az igények, és a fókusz a több, kisebb szobákból álló otthonokra került, amelyekben megvan a lehetőség az elvonulásra vagy a dolgozószoba kialakítására. Természetesen, még mindig lenyűgözőek ezek a szép terek, de ideje a saját igényeinket az előtérbe helyezni az esztétikummal szemben. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minimalist Interior & Design (@nakedinteriors) által megosztott bejegyzés

Fonott bambusz lámpabúra 

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence, a bambuszból fonott lakáskiegészítők voltak, amelyekkel igazi tengerparti hangulatot varázsolhattunk az otthonunkba. A fonott lámbabúrák bár jól néznek ki, de nem időtálló darabok. Itt az ideje leváltani egy szép vonalvezetésű, designer darabra!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ania (@szyjnia_) által megosztott bejegyzés

 

Felejtsük el a létrákat

A dekorációs céllal elhelyezett létrák, amelyekkel főleg a fürdőszobákban találkozhattunk, elcsépelt és hanyag hangulatot keltenek. Keressünk nekik helyet a kertben vagy esetleg az erkélyen, ahol növénytámaszként vagy virágtartóként még hasznát vehetjük.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hayley (@homefortheweilers) által megosztott bejegyzés

Túldíszített konyhai csempék 

Ideje búcsút venni a mintás csempéktől! Ha felfrissítenéd a konyhádat, válassz inkább természetesebb hatású, letisztult mozaikokat. Biztos lehetsz benne, hogy a visszafogottabb, semleges árnyalatú csempék egyhamar nem mennek ki a divatból, időtálló darabok.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moonwallstickers.com ℹ️ (@moonstickers) által megosztott bejegyzés

Fehér, szőrös fotelek 

A Teddy Bear székekként is gyakran emlegetett kerek, buci formatervezésű tárgyak ugyan gyors népszerűségre tettek szert, de már nem divatosak. Ideje átgondolni a kárpitozás lehetőségét.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O R N A M E N T (@ornament.nz) által megosztott bejegyzés

....